PCE-IR 100 Gıda
termometresi (HACCP)
Gıdalar için
temassız ölçüm ya da temas ile iç
sıcaklık ölçümü için termometre
(katlanabilir penetrasyon sensörü
ile) / termometre HACCP standardına
uygundur
|
Gıda
termometresi; hızlılığı,
kolay kullanımı, temassız yüzey sıcaklığı
ölçümünde ve temaslı iç sıcaklık
ölçümünde yüksek hassasiyetiyle öne
çıkar. PCE-IR 100 gıda termometresi, kirlenme yaratma risksiz yüzey
sıcaklığı ölçme ve ek olarak gıdaların
iç sıcaklığını hızlı ve hassas
biçimde ölçme imkanı sunmaktadır.
Gıda termometresi, temassız
olarak temiz, hızlı ve rahat biçimde
sıcaklığı ölçerken katlanabilir
ucu ile temas yapılarak gıda içindeki
sıcaklığı ölçer. Gıda
termometresi, gıdaların HACCP aralıklarında
yer alıp almadığını belirlemek için
profesyonel servis veren gıda üreticileri
ve gıda denetim kontrolörleri için
rahat ve etkili bir ölçüm yapma
imkanı sunar. Ekranın arka tarafında
yer alan renkli LED'ler yardımıyla
“güvenli” ve “ güvensiz” şeklinde
sıcaklık aralığı sinyalizasyonu
ile değerlendirme kolaylıkla
yapılır. Bu, HACCP'ın görünür şeklidir.
PCE-IR 100 gıda termometresi, varolan termometreler arasında
ideal bir ekipmandır. Bu linkte
ihtiyacınıza uygun olabilecek diğer
termometreleri bulabilirsiniz. Bu cihaz
hakkında sorularınız olursa aşağıdaki
teknik özelliklere bakınız.
Gıda
termometresi hakkında ya da web
sitemizde bulunan diğer cihazlar
hakkında sorularınız varsa
teknisyenlerimiz ve mühendislerimiz
sizlere yardımcı olmaktan
memnuniyet duyacaklardır.
Ulaşım bilgileri:
E-Mail: info@pce-cihazlari.com.tr
Tel.: (+90)
0 212 471 11 47
Faks:
(+90) 0 212 705
53 93
veya Servis
sayfamızdanda ualşabilirsiniz.
|
|
|
Özellikleri:
|
- Tek cihazda
temaslı ya da temassız olarak sıcaklık
ölçümü
- geniş ölçüm
aralığı
- HACCP'e uygun
gıda alanında kullanıma elverişlidir
- Önceden
ayarlı emisyon seviyesi
- kısa yanıt
verme süresi
- ölçüm değerlerini
tutma fonksiyonu (MIN / MAX)
- uzun süreli
ölçüm fonksiyonu
- ISO
kalibrasyonu yapma imkanı (DKD'de
yeniden elde edilebilir). Cihazlar
kalibre edilmiş olarak
teslim edilir / Ek olarak
istenilen herhangi bir zamanda veya
istenilen şekilde düzenli olarak bir
ISO
laboratuar kalibrasyonu ve
sertifikası yapılabilir)
-
Su geçirmez
gövdesi kolay temizlenebilir ve
hijyeniktir (yıkanabilir)
|
PCE-IR 100 gıda
termometresi kullanımına dair bir animasyon.
|
Gıda
termometresi ekranı, seçilen
modu ve o anda kullanılan çalışma
şeklini gösterir. Su geçirmez gövdesi
sayesinde istenirse yıkanabilir.
|
Ölçüm şekli:
|
Gıda
termometresi, tek
termometreyle yüzey sıcaklığını
(Scan) ve iç sıcaklık ölçümünü
bir aray getirmiştir. Bu sayede bir
taraftan hızlı bir şekilde sıcaklık
koşullarına uyum ve diğer taraftan
dahili penetrasyon sensörüyle (test)
ölçüm sayesinde kızılötesi ölçümleri
azaltmaktadır.
Öllikle zamanlı ölçüm fonksiyonuna
dikkat çekilir. Sıcaklık zaman süreçleri
kontrol edilebilir, örneğin ısıtma,
sıcak tutma ve soğutma işlemleri.
|
Hızlı gösterim
|
HACCP
standartları, bir üründeki hijyenik
riskleri önleme ve takip altına alma
adına kalite kontrol standartlarını
belirlemiştir.
Üreticiler,
bu standartlar altında yer almayan gıdaları
dolaşıma sokamazlar.
Üreticiler,
bu standartlar altında yer almayan gıdaları
dolaşıma sokamazlar. Bu yüzden sıcaklık
kontrolü ve denetimi – zaman ile ilişkisi
hijyenik risklerin oluşmasını önlemek
için önemlidir. Gıda nakli
mesafelerinin günden güne uzaması bu
konuyu çok daha önemli hale
getirmektedir.
Fakat
koruyucu kullanımının azaltılması
için alternatif koruma yöntemleri
gereklidir. Sıklıkla dondurma veya ısıtma
için sıcaklık uygulamaları kullanılmaktadır. |
|
Ekran önündeki
göstergeler şunlar içindir:
Yeşil
= Güvenli
Kırmızı
= Dikkat
“Dikkat”
aralığı, bozulabilen gıdaların kısa
süreli maruz tutulması gerekli olan sıcaklık
aralığını kapsar (4-60 ºC). Ölçülen
sıcaklık ekranda belirir.
|
Ölçüm yerinin belirtilmesi |
Ölçüm
noktasındaki ışık, PCE-IR 100 gıda
termometresi ile sıcaklık
ölçümü sırasında, ölçüm yapılan
objenin yüzeyinde belirir. Bu sayede
ölçüm hataları önlenir! |
Uygulamalar / kullanım alanları |
Gıda
termometresi gıdayla
ilgili tüm sektörlerde kullanılabilir;
üretim,
yapım, transfer, depolama,
sergileme veya dondurma gibi. Catering
şirketleri ve restaurantlar, gıdaların
durumlarını kızılötesi termometre
ile belirleyebilir. |
Teknik Özellikler
|
Kızılötesi
temassız ölçüm |
Sıcaklık ölçüm
aralığı |
-33
... +220 °C |
Çözünürlük |
0,2 °C |
Hassasiyet |
-30
ºC ... 0 °C: ±1 °C + 0,1/°C
0 °C ... 65 °C: ±1 °C
65 °C ... 200 °C: ±1,5 % ölçüm
değerinde |
Yanıt süresi |
<
500 ms |
Spektral
hassaslık |
8
... 14 µm |
Emisyon
derecesi |
0,1 ... 1,0
aralıklarında ayarlanabilir |
Ölçüm
noktası ile ilişkisi |
2,5:1 |
Ölçüm
noktasının minimum çapı |
11,5 mm |
Temaslı
ölçüm (iç sıcaklık) |
Sıcaklık ölçüm
aralığı |
-55
... +330 °C |
Çözünürlük |
0,2 °C |
Kesinlik |
-5
°C altında: ±1°C
-5 °C ile +65°C arasında: ± 0,5 °C
65 °C üstünde: ±1,0 % ölçüm değerinde |
Yanıt süresi |
7
- 8 s |
Sensör
boyutları |
Çap: 3,2 mm
/ uzunluk: 150 mm |
Sensör çeşidi |
Termo element
(K tipi) |
Genel
özellikler |
Yeniden üretebilirlik |
Cihazın
kesinlik araılğında |
Fonksiyonlar |
Max
/ Min / Hold / Lock |
Çevresel koşullar |
0
°C ... +50 °C |
Güç kaynağı |
1,5 V AAA 2
pil |
Pil ömrü |
Sürekli
kullanımda 40 saatten az |
Ölçüm
noktası aydınlatması |
LED |
Değerlerin
ekranda tutulması |
15
saniye |
Ekran |
4 pozisyon |
Koruma
derecesi |
IP 65 (su geçirmez) |
Boyutlar (pil
dahil) |
190 mm x 22
mm x 38 mm |
Gönderim kutusu içeriği:
|
1 x PCE-IR 100
gıda
termometresi, 1 x pil, 1 x taşıma çantası
ve kullanım kılavuzu
|
Ek öğeler:
|
-
ISO kalibrasyon
sertifikası
Gıda Termometresi için ISO sertifikası, PCE-IR
100 gıda
termometresinin
ölçüm değerlerini ulusal
standartlara göre
belgeler. Bu sertifika gıda
termometresi
ölçüm
modlarından sadece birini
kapsar (kızılötesi veya
sonda). Her iki mod için
sertifika ihtiyacı olanlar
iki sertifika almalıdır.
|
|
|
|
Burada “gıda
termometresi” sıınfı
altında yer alan diğer ürünleri
bulabilirsiniz:
Temaslı ısı ölçüm için
gıda
termometresi
- Gıda
termometresi PCE-T 311
(Sanayi - yüksek tespit oranlı
termometre)
- Gıda
termometresi PCE-T 312
(2-kanallı termometre (çift
giriş), ayrımsal ölçme)
- Gıda
termometresi PCE-T 317
(yüksek tespit oranlı, veri
depolama ile PT100 - Termometre)
- Gıda
termometresi P-600
(seçilebilir Pt100-Sensörlü,
RS-232 arayüzü, isteğe bağlı yazılımlı
termometre)
- Gıda
termometresi P-650
(son derece doğru cihaz (±0,03
°C) ve seçilebilir Pt100-Sensörlü,
RS-232 arayüzü, isteğe bağlı
yazılımlı termometre)
- Gıda
termometresi TL-305
(1-kanallı hafıza kaydı ile
cihaz, arayüz ve yazılım)
- Gıda
termometresi TL-309
(4-kanallı, bellek ile, RS
232-arayüz, yazılım)
Temassız ölçüm için gıda
termometresi
- Gıda
termometresi PCE-880
(iş veya eğitim
için yeni başlayanlar için lazer
ışınlı termometre)
- Gıda
termometresi PCE-888
(kırmızı
lazer ışınlı ve yüksek kesinlikli
(±1,5 %))
- Gıda
termometresi MS-Plus
(kesinlik
optik komponenti ile akıllı kızılötesi
termometre)
- Gıda
termometresi PCE-889
(<1000 °C,
grafik ekran, ayarlanabilir emisyon
seviyesi)
- Gıda
termometresi LS-Plus
(- 35 'den
900 °C'ye kadar geniş ölçüm aralığı)
- Gıda
termometresi PCE-JR 911
(temassız sıcaklık
ölçümü için termometre, dahili hafıza,
RS-232 arayüz
- Gıda
termometresi PCE-890
(+1600 °C ' ye
kadar olan sıcaklıklarda ölçüm
yapmak için kızılötesi
termometreler)
- Gıda
termometresi PCE-IR 1800
(+1800 °C ' ye
kadar olan sıcaklıklar için kızılötesi
termometre (ör: metal, seramik ...) ) |
PCE
Instruments'in sunduğu diğer ölçüm
cihazların alfabetik
listesi. |
İletişim:
PCE Teknik Cihazlar Ltd.Şti
Halkalı Merkez mah.
Ataman sok. No.4/4
Küçükçekmece / İstanbul
Tel.: +90 (0)212 471 11 47
Faks: +90 (0)212 705 53 93
E-Mail. info@pce-cihazlari.com.tr |