|
|
Refraktometreler
PCE Refraktometreler kuru ve çeşitli karışımlar için
kullanılmakta. Refraktometreler bağcılıkta şarap
(veya likör) değerleri için ve
kuru gıda sektörü için; % 0-10, 0-18 ... 45-82 Brix veya
Oechsle (° Oe) gibi farklı değer aralıklarında
çalışırlar. Refraktometreler DRC 200 idrar analizinde kullanılır.
Ayrıca Refraktometreler, soğutucu ve kıvam arttırıcı
vb. maddelerin yoğunluğunu analiz etmek için de
kullanılabilirler. Refraktometreler optik cihazlar olup kesin
ölçüm sonucu verirleri kolay kullanıma sahiptirler.
Prizmadan geçen ışık yansıması, miktarı
kolayca belirler ve sadece ölçmek istediğiniz örneği
koymanız yeterlidir. Bu yüzden Refraktometreler bütün
profesyonellerde bulunmalıdır (birimleri birbirine çeviren
refraktometreler). Bütün bize ait refraktometreler PCE-SG hariç,
ATC'ye sahiptir ve otomatik sıcaklık dengelemesi
yaparlar. Refraktometreler hakkında ya da web
sitemizde bulunan diğer cihazlar hakkında sorularınız varsa
teknisyenlerimiz ve mühendislerimiz sizlere yardımcı olmaktan
memnuniyet duyacaklardır.
Ulaşım bilgileri:
E-Mail: info@pce-cihazlari.com.tr
Tel.: (+90) 0 212
471 11 47
Faks: (+90) 0 212
705 53 93
veya Servis
sayfamızdanda ualşabilirsiniz.
Teknik özellikler ve refraktometreler alanında daha fazla
bilgi için alttaki linkleri takip ediniz
|
- Refraktometreler
PCE-4582
(Yoğunlaştırılmış süt, reçel ve
konsantreler için, ölçüm alanı: Brix)
|
|
- Refraktometreler PCE-032
(Şeffaf meyve suları ve emülsiyonlar için, ölçüm
alanı: Brix)
|
|
- Refraktometreler PCE-018
(Düşük konsantre meyve suları ve süspansiyonlar
için, ölçüm alanı: Brix)
|
|
- Refraktometreler PCE-010
(Çok düşük emülsiyonlar için: ölçüm alanı:
Brix)
|
|
- Refraktometreler PCE-Oe
(Şarap üreticiler ve sevenler için, ölçüm alanı:
Grad Oechsle, Brix, Babo)
|
|
- Refraktometreler PCE-5890
(Bal ve arıcılar için - Refraktometre ölçüm
alanı: Brix)
|
|
- Refraktometreler PCE-0100
(Tuz oranı ölçümü için, özgül ağırlık
1,0 - 1,07)
|
|
- Refraktometreler PCE-SG
(Soğutucu maddeler, temizlik maddeler ve antifriz
kontrolü için)
|
|
- Refraktometreler PCE-ALK
(Alkol içeriğini ölçmek için refraktometre (% 0 -
80))
|
|
-
Refraktometreler
HI 96801 / HI 96802 / HI 96803 / HI 96804
(Dijital Refraktometre Şeker Oranı: büyük LCD Ekranlı
Sakaroz, Fruktoz, Glikoz, İnvet Şeker için)
|
|
-
Refraktometreler
HI 96821
(Dijital Refraktometre Sodyum Klorür: Sulu çözeltilerin içindeki
tuz oranının belirlenmesi)
|
|
-
Abbe
- Refraktormetreler 2 WAJ
(1,300 ve 1,700 arası refraksiyon indeksi nD'nin hızlı ve
hassas bir biçimde hesaplanması için)
|
|
-
Masa
- Refraktometreler AR2008
(Brix ve refraksiyon indeksi için dijital ekranlı
Refraktometre, LED Işıklı, Veri Arayüzü)
|
|
Ürünün
yanı sıra test pipetleri ve ayarlama tornavidası gönderilmektedir.
|
Aşağıda
bazı refraktometre skalası örneği bulunmaktadır.
Eğer istediğiniz parametreler sunduklarımız
arasında değilse en son paragrafı okuyunuz ya da
bizimle iletişime geçiniz. Mühendislerimiz refraktometreler
hakkında sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet
duyacaktır.
|
Arıcılar için Refraktometreler
Tuz oranı ölçümü için Refraktometreler
Antifriz için Refraktometreler
Bazı refraktometrelerin farklı unitelerde değer
skalası vardır. Mavi ile beyazı bölen çizgi ölçüm
sonucu değeridir. Örneğin Oechsle - Winzer
refraktometreleri ° Oe, brix ve Babo.Babo. 2da ölçüm
yapabilirler.
Çalışmalarda hızlı sonuçlar alabilmeye
yardımcı olacak Refraktometre
|
Yukarıdaki
listede bulunmayan sıvı çözeltilerin ve sulu çözletilerin
(örneğin renkli çözeltiler) yoğunluğunu
refraktometrelerle bulmak sorun değildir. Örneğin
PCE 032 ile test sıvısını ölçmek
yeterlidir. Sonuç %12.9 brix gibidir. Şimdi kuru bir örneğin
kuru kabinde veya laboratarda kimyasal analizi yapılır.
Sonuç örneğin % 8.2 katı içeriktir. Şimdi
ise iki değer bölünür. Faktör: 1.57 dir.
Refraktometre doğrulaması laboratuar sonucuyla yapılır.
Refraktometreyle ölçüm yapıldığında ölçülen
değeri 1.57'yle bölmek gerekir ve çalışmanın
gerçek sonucu bulunur.
|
Bir çok
refraktometreler ölçüm değerini
brix derecesi olarak verir. Bir sıvıda, 99 g su ve 1
g sakaroz yoğunluğuyla aynı değer varsa
Brix ( = %1 Brix) vardır, çözelti yoğunluğunda
10 g sakaroz ve 90 g su varsa değer 10 Brix (=%10
Brix)tir. Sakaroz referans belirleyici veya şeker yoğunluğudur.
Çözünebilir kuru maddenin değeri ise Brix derecesi
olarak verilir (º Brix). Dolaylı olarak bu,
meyvenin parçalanma derecesi değerini gösterir.
CE ticaret standartları (örneğin kivi ve kavun için)
"yeterince olgun meyve" diye belirtirken belli bir
brix derecesinden bahseder.
Refraktometreler ölçüm üniteleri adını 19. y.y
bilim adamı Adolf F. Brix'ten alır. Adolf Brix,
1870'te sıvıların içindeki şeker miktarını
belirleme kalibrasyonu geliştiren kişidir. Kivi ve
kavun için CE ticaret standartları, ürünün olgunluğunu
belirlemede refraktometre ölçümü gerektirir.
Refraktometreler belli bir sınıfı Abbe
refraktometreleridir. Abbe refraktometreler sıvılardaki
reaktif indeksi belirleyen optik cihazlardır. Bütün
refraktometreler düşünüldüğünde ölçüm
prensibi sınırlı yüzeydeki toplam yansımanın
kısıtlayıcı açısına dayanır
ve bu optik aracın kırılma indeksine bağlıdır.
Abbe refraktometrelerinin yapısı sayesinde ölçüm
değerleri, iki cam prizma arasına ince biçimde
yerleştirilmiş sıvı katman sayesinde yapılan
kısıtlayıcı açıyla kesindir. Her iki
refraktometre mevcuttur. |
Kataloğumuzdan
Refraktometreler ile ilgili bilgi edinkek veya yazdırmak
istiyorsanız.
lütfen PDF-işareti tıklayın :
|
|